Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Μερικές ιδέες για τον κ. φορο-Τσακαλώτο...

Βρίσκω ότι οι φορολογικη εφευρετικότητα του κ.Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου (ή ορθοτερα φορο-Τσακαλώτου μια που αυτη τη δουλειά κάνει από τότε που εγινε υπουργός), δεν είναι επαρκής για την σημερινή κρίσιμη συγκυρία. Με δεδομένο οτι έχουμε σπουδαίες δαπάνες να κάνουμε ως κράτος (μολις αρχίσαμε να πληρώνουμε την 500σουρα για τα 50χρονα αεροπλανακια του κ.Καμμένου), ενώ έχουμε και τα ταμεία των ΔΕΗ-ΟΤΕΔΩΝ που ασφαλως δεν τους φτάνουν τα 13 δις που έχουν πάρει απο το φορολογούμενο και τους διορισμούς Κατρούγκαλου και άλλα πολλά, έχω μερικούς καινιούριους φόρους να προτείνω:
1. Φόρος περπατήματος. Ο φόρος αυτός είναι προφανής και απορώ πως δεν τον έχουν ήδη σκεφτεί. Εφόσον περπατάς στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο, ή στο δάσος, αδιάφορο, χρησιμοποιείς δημόσιο χώρο. Αυτός ανήκει στο κράτος που στον φροντίζει, τον προστατεύει από την πυρκαγιά κ.λπ. Θα σου πάρει λοιπόν το κράτος ένα ρολόι υπερσύγχρονο με gps από αυτά που μετράνε τα βήματα και όσο περπατάς θα πληρώνεις.
2. Φορος κολύμβησης. Ο ίδιος με τον προηγούμενο, κολυμπάς στα χωρικά μας ύδατα λέει το κράτος, ποιός κρατά καθαρές τις θάλασσες, σε προστατεύει από τα ταχύπλοα κ.λπ. Εμείς. Πλήρωνε λοιπόν. Μέθοδος. Το γνωστό ρολογάκι που σου πήραμε σε αδιάβροχη βερσιόν.
3. Φορος μη χρήσης δημοσιών υπηρεσιών. Πως τολμάς και δεν πας στα δημόσια νοσοκομεία σχολεία κ.λπ., που σου προσφέρει το κρατος-πατερούλης εντελώς δωρεάν. Αν δεν τα χρησιμοποιείς τα υποβαθμίζεις γιατί εμείς τα κάναμε τόσα ώστε να χωρούν κι εσένα αν το αποφασίσεις. Και πληρώνουμε καθαριότητα, δασκαλους κ.λπ. που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κοινωνικά καλύτερα. Πλήρωσε λοιπόν ένα φόρο (η καλύτερα τέλος) μη χρήσης δημοσίων υπηρεσιών κι ας πρόσεχες.
4. Φόρος ταξιδίων. Όταν ταξιδεύεις δεν τρως, πίνεις κ.λπ. στην Ελλάδα. Συνεπώς μας κοστίζεις σε χαμένα δημόσια έσοδα, ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που δεν δούλεψαν επειδή δεν αγορασες κι έτρωγες κ.λπ. εκτός Ελλάδος. Πλήρωσε λοιπόν ένα φόρο ταξιδίων για να μάθεις.
5. Φόρος λαδώματος. Ξέρουμε ότι κάθε χρόνο γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες λαδώματα δημοσίων υπηρεσιών. Προφανώς οι δυστυχείς δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν τα έχουν ανάγκη. Μόλις μπαίνεις λοιπόν σε δημόσια υπηρεσία θα πληρώνεις ένα φόρο λαδώματος, που θα τον μοιράζονται όλοι οι υπάλληλοι στην υπηρεσία. Δίκαιο και τετράγωνο. Αν μετά θες να δώσεις και κάτι παραπάνω για την εξυπηρέτηση δικαίωμά σου.
Σας φαίνονται αστεία και φανταστικά όλα αυτά. Για ξανασκεφθείτε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου