Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Οι βόμβες διασποράς

Στα σύγχρονα μέσα πολέμου ανήκουν και οι βόμβες διασποράς ή τα πυρομαχικά διασποράς. Οι βόμβες αυτές ενσωματώνουν μικρά βομβίδια που προγραμματίζονται να εκραγούν στον αέρα (εγκαιροφλεγή) ή στο έδαφος (κρουσιφλεγή) ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (βραδυφλεγή). Οι βόμβες αυτές ενσωματώνουν δεκάδες έως εκατοντάδες μικρά βομβίδια, κάθε ένα από τα οποία εκρήγνυται εκσφενδονίζοντας εκατοντάδες θραύσματα που είναι ικανά να διατρήσουν έως και τεθωρακισμένα οχήματα.
Τα βραδυφλεγή βομβίδια εκρήγνυνται σε ανύποπτο χρόνο για τους εχθρούς, αλλά και για τους αμάχους, προκαλώντας τραυματισμούς και θανάτους και λόγω αυτού οι βραδυφλεγείς βόμβες διασποράς εμπίπτουν στην κατηγορία των ναρκών κατά προσωπικού και απαγορεύονται βάσει της Σύμβασης περί Πυρομαχικών Διασποράς που έχει υιοθετηθεί το 2008 και τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2010. Την σύμβαση αυτή έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 116 χώρες, όχι όμως οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία.
Στις αεροπορικές επιθέσεις της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας εναντίον των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι της Υεμένης γίνεται χρήση, κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αυτών των βραδυφλεγών βομβών διασποράς, τις οποίες η Σαουδική Αραβία έχει προμηθευτεί με διακρατική συμφωνία από τις ΗΠΑ. Πρόκειται κυρίως για βόμβες CBU-105 (Cluster Bomb Units) οι οποίες κατασκευάζονται από την αμερικανική εταιρία Textron Defence Units. Τις βόμβες αυτές έχουν προμηθευτεί επίσης η Ινδία, το Ομάν, η Νότιος Κορέα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και η Τουρκία, η οποία βομβαρδίζει με αυτές κουρδικά χωριά εντός και εκτός των συνόρων της.
Προ ολίγων ημερών τα φερέφωνα των Σιωνιστών στην χώρα μας αλλά και στην λεγόμενη Δύση εξέφρασαν μέσω εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών την «ανησυχία» τους επειδή η ρωσική πολεμική αεροπορία χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς κατά των ισλαμοσυμμοριτών στην Συρία, χωρίς βέβαια να παρουσιασθούν αποδεικτικά στοιχεία. Πρώτον τα ρωσικά μαχητικά που βομβαρδίζουν τους κανιβάλους ισλαμιστές δεν χρησιμοποίησαν τέτοιου τύπου πυρομαχικά. Αλλά και αν έκαναν χρήση, γιατί τόσος πόνος και ενδιαφέρον για τους τζιχαντιστές; Εφόσον οι βόμβες διασποράς δεν «πρέπει» να χρησιμοποιούνται από τους Ρώσους στην Συρία, γιατί επιτρέπεται να τις χρησιμοποιούν οι Σαουδάραβες στην Υεμένη, απ’ όπου μάλιστα υπάρχουν εκατοντάδες αποδεικτικά στοιχεία από θανάτους αμάχων που οφείλονται σε αυτά τα πυρομαχικά;
Η απάντηση είναι ότι όταν αυτές οι βόμβες διασποράς χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους των Αμερικανοσιωνιστών είναι «καλές» βόμβες, όταν γίνεται χρήση από τους Ρώσους τότε πρόκειται περί «κακών» βομβών.
Η Ουάσιγκτον είναι αυτουργός και συνένοχος στην δολοφονία χιλιάδων αμάχων από βόμβες διασποράς στο Αφγανιστάν, στην Συρία και στην Υεμένη και η εφαρμογή δύο μέτρων και σταθμών σχετικά με αυτό το θέμα ξεπερνά τα όρια του προσχηματικά γελοίου. Όσον αφορά τους «ευαίσθητους» αριστερούς της χώρας μας, οι οποίοι προσέτρεξαν αμέσως να ταυτιστούν με τους Αμερικανοσιωνιστές και σε αυτό το θέμα.
Γιατί δεν διαμαρτύρονται για την σφαγή αμάχων από τέτοιες βόμβες στην Υεμένη; Προφανώς δεν βρίσκουν χρόνο από τις  επιδοτούμενες εκδρομές στον Έβρο και τις διαμαρτυρίες για να γκρεμισθεί ο φράκτης που εμποδίζει τους ισλαμιστές να εισβάλλουν στην χώρα μας και από τα χερσαία σύνορα. Αυτούς τους τρομοκράτες ισλαμιστές που προσπαθεί να εξοντώσει η Ρωσία μαζί με την κυβέρνηση της Συρίας. Αυτούς τους ισλαμιστές που είναι αυτουργοί και συναυτουργοί αποκεφαλισμών, λιθοβολισμών, βιασμών, εκκαθαρίσεων Χριστιανών και Κούρδων και εμπόριο γυναικών, παιδιών και ανθρωπίνων οργάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου