Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΗΝΣΟΡΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Φαίνεται ότι η λεγόμενη “Διαρκής Ιερά Σύνοδος” της (αριθμητικώς) κρατούσης Εκκλησίας έχει βάλει ως σκοπό της να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της σε επίπεδο πρωτοφάνειας, διαφορετικά δεν εξηγείται από λογικό νου η ακραία χθεσινή ανακοίνωσή της για την αποτέφρωση των νεκρών, στην οποία συγκρίνει αυτόν τον τρόπο ταφής με... ανακύκλωση απορριμάτων!

Αναρωτιέται κάποιος γιατί τρώγεται με την αποτέφρωση η Εκκλησία, η οποία την έχει ήδη προ ετών και με κάθε σαφήνεια και ένταση απορρίψει και έχει επιπλέον δηλώσει πως δεν θα καλύπτει με εξόδιο ακολουθία όποιον πιστό της διαπράξει την υποτιθέμενη “αμαρτία” να επιλέξει αποτέφρωση για την εξαφάνιση του νεκρού σώματός του. Και λέμε υποτιθέμενη, γιατί δεν έχουν την ίδια άποψη και εμμονή οι ομόδοξες Εκκλησίες της αλλοδαπής. 

Το τι είναι και με το τι μοιάζει η αποτέφρωση αφορά μόνον εμάς που διακαώς επιθυμούμε να επιτραπεί αυτή πρακτικά και στην χώρα μας. Επ' αυτής της πρακτικής δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να εκφράζει αισθητικές και ηθικές τάχα ανησυχίες η (αριθμητικώς) κρατούσα Εκκλησία.

Ας κοιτάξει τα του οίκου της η (αριθμητικώς) κρατούσα Εκκλησία και τα του ποιμνίου της και, εάν θέλει αισθητικές και ηθικές αποτιμήσεις, ας τοποθετηθεί δημοσίως για την αποτρόπαια βεβήλωση νεκρών που γίνεται καθημερινά στην πατρίδα μας με την ανατριχιαστική πρακτική της εκταφής. Για το εάν θα μας κάψει εμάς τους Έλληνες ο κλίβανος ή για το εάν θα περάσουμε από μηχανικό σπαστήρα για να γίνει η σποδός μας ομοιόμορφη, αυτό είναι αποκλειστικώς δικό μας θέμα, όχι του ορθόδοξου ιερατείου. Το μόνο που οφείλει να πράξει επί του θέματος αυτό, είναι να πάψει να εμποδίζει υπογείως την κάθε προσπάθεια δημιουργίας αποτεφρωτηρίου, όπως προκλητικότατα έχει κάνει έως τώρα. 

Το υποταγμένο στο ορθόδοξο ιερατείο νεοελληνικό κράτος έχει επαρκώς γελοιοποιηθεί με το να μην έχει αποτεφρωτήριο 10 ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου (υποτίθεται ότι η αποτέφρωση καθιερώθηκε τον Μάρτιο του 2006 με το νόμο 3448/2006, άρθρο 35). Ας μην το γελοιοποιούν κι άλλο οι αφέντες του. Αρκετό αισθητικό και ηθικό μεγαλείο απολαμβάνουμε, δεν θέλουμε άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου