Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Nικήσιανη:Κωμόπολη με σημαδιά οικισμού από την αρχαιότητα χτισμένη στους πρόποδες του Παγγαίου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η Νικήσιανη είναι η έδρα της Δημοτικής Ενότητας Παγγαίου.
Διαθέτει υπηρεσίες ταχυδρομείου, αυτόματο μηχάνημα τραπεζικών συναλλαγών κ.λ.π.
Nikisianii0001144
Με αφετηρία τη Νικήσιανη μπορείτε να ανηφορήσετε στο Παγγαίο μέσα από θαυμάσια μονοπάτια, να επισκεφθείτε τα ονομαστά μοναστήρια και να απολαύσετε τον καφέ σας ή την ντόπια κουζίνα στα καφέ και τις γραφικές ταβέρνες. Οι παραδοσιακά αναπλασμένες πλατείες και τα στενά δρομάκια με την ντόπια μακεδονική αρχιτεκτονική, είναι ευκαιρία για ένα ταξίδι στο χθές.

  
 
Ακόμη υπάρχουν σημεία για πικ νικ με μοναδική θέα στις γύρω κορυφές.Στην Κοιλάδα του Ορφέα στο Παγγαίο, θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρο του Παγγαίου και ορειβατικά καταφύγια.

ag-xristoforos1Ο Άγιος Χριστόφορος είναι οικισμός ο οποίος ανήκει στην Τοπική Κοινότητα της Νικήσιανης.

Από εδώ ο ορεινός όγκος φαίνεται μοναδικός, είναι η αρχή για να επισκεφθείτε τα μοναστήρια και να κάνετε εξορμήσεις σε Δράμα, Αλλιστράτη, Πρώτη και Σέρρες.


Μια καλή αφορμή να επισκεφτείτε τη Νικήσιανη είναι στην αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου των"Αράπηδων".
Κάθε χρόνο στο μέσο του χειμώνα, κατά την έναρξη του νέου έτους, στη καρδιά του Παγγαίου όρους, περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Νικήσιανης, κατά ομάδες σοβαροφανείς και άγριοι «Αράπηδες» σκορπίζοντας τον ήχο από τα κουδούνια (τσάνια) τους, ίσως έτσι διώξουν τα κακά «πνεύματα»
 

Καταλύματα
PAGGAIO PRINCESSΠλ. Μ.Αλεξάνδρου Νικήσιανη, ΤΚ 64001
Τηλ +30 25920 62362
Fax +30 25920 62382
hotelpag@otenet.gr
www.paggaioprincess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου