Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

"Ομάδα " ΑΣΤΕΓΩΝ «Πρωταθλήτρια Κόσμου»!

Υπάρχει εθνική ομάδα αστέγων;
Για όσους δεν το γνώριζαν ή δεν το γνωρίζουν (ομολογώ, ότι είμαι από αυτούς που δεν το γνώριζαν) η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Ναι, υπάρχει και, μάλιστα, έχει συγκροτηθεί από αστέγους. Και όχι μόνο υπάρχει, όχι μόνο μετέχει σε Διεθνείς Αγώνες, αλλά, πρόσφατα, πήρε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Εξ' αυτού  του λόγου, μάλιστα, η Ομάδα αυτή, έγινε πρόσφατα δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο και ετιμήθη, δεόντως, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω, αγαπητοί αναγνώστες, πώς  "εισπράττετε"  και πώς αξιολογείτε την ύπαρξη αυτής της «Ομάδας», αλλά, εγώ, σας εξομολογούμαι, ότι, όταν πληροφορήθηκα την ύπαρξή της, ένοιωσα να με καταλαμβάνουν περίεργα και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Μπορώ να πώ, ότι αρχικά έμεινα ενεός.
Στη συνέχεια έβαλα το δεξί μου χέρι στο κεφάλι, ξύστηκα λίγο μηχανικά και προσπάθησα να επεξεργαστώ την είδηση. Δεν σας κρύβω ότι μου ήρθε και κάτι σαν κλαυσίγελως.Ύστερα όμως, πήρα πάλι το σοβαρό μου. Άκου να δεις (σκέφθηκα), τι σκέπτεται, τι οργανώνει και τι υλοποιεί το μυαλό του ανθρώπου. Αλλά και με τι πρωτόγνωρο υλικό: Ελληνική  «Εθνική Ομάδα Αστέγων»!
Και, μάλιστα, "Ομάδα " που κατέστη «Πρωταθλήτρια Κόσμου»! Αναρωτιέμαι, τι να κάνω. Να το λέω και να «γεμίζουν τα στήθη μου με... υπερηφάνεια»; Να μην το λέω, δηλαδή,  ούτε του παπά; Να το κρατάω μέσα μου και να το επεξεργάζομαι, ώσπου να κατασταλάξει το κυρίαρχο συναίσθημα; Να ντρέπομαι  και να μην το λέω σε κανέναν; Ομολογώ, ότι  με έχουν καταβάλει συγκεχυμένα συναισθήματα. Από την άλλη, στεναχωρήθηκα όταν πληροφορήθηκα, ότι η σύλληψη και η υλοποίηση τις ιδέας αυτής, δεν προήλθε από  Έλληνες, αλλά από ξένους.
Και λέω, ότι «στεναχωρήθηκα», διότι, το σύνολο των αστέγων της Ελλάδος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ξεπερνούν τις 20.000! (Σημείωσις: Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται όσοι φιλοξενούνται σε Ιδρύματα ή κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους). Τηρουμένων, δηλαδή, των πληθυσμιακών αναλογιών των Κρατών, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες Χώρες σε αριθμό αστέγων και θα μπορούσε, όχι μόνο να έχει μία «Εθνική Ομάδα Αστέγων», αλλά πολύ  περισσότερες! Θα μπορούσε ακόμη να διοργανώνει και «Εντόπιο Πρωτάθλημα Ελλήνων Αστέγων» για να έχουμε να... πορευόμαστε σε «SUPER LEAGUE GREEKS ASTEGON»!
Γιατί να μην είναι Έλληνας αυτός, που επινόησε το Πρωτάθλημα Αστέγων, την ώρα που εμείς οι Έλληνες, είμαστε από τους πρώτους σε αριθμό αστέγων; Εδώ έχουμε και άλλες «Κοινωνικές Ευπαθείς Ομάδες», μέσα από τις οποίες  μπορούμε να συγκροτήσουμε «Εθνικές Ομάδες». Επί παραδείγματι από την τεράστια «Ομάδα Πληγέντων εκ των Μνημονίων», μπορούμε να συγκροτήσουμε πολλές υποομάδες.
Π.χ. μπορούμε να συγκροτήσουμε «Εθνική Ομάδα Ανέργων»! Από το ένα και μισό και πλέον εκατομμύριο, που είναι οι άνεργοι, έχουμε ένα ατελείωτο υλικό, μέσα από το οποίο μπορούμε να επιλέξουμε τους καλύτερους. Αρμόδιος να συγκροτήσει την «Εθνική Ομάδα Ανέργων» είναι αναμφίβολα, ο υπουργός Εργασίας. Επίσης, μπορούμε να συγκροτήσουμε «Εθνική Ομάδα Πεινασμένων». Εύκολο είναι! Θα αναλάβουν κάποιοι, να  τους «επιστρατεύουν» μέσα από τους κάδους απορριμμάτων των Δήμων, τις ώρες που ψάχνουν για το ξεροκόμματο ή από τις ουρές των Συσσιτίων όπου «στήνονται»  για ένα πιάτο φαγητό. Αρμόδιοι για τη συγκρότηση Ομάδος, ας είναι οι «κατά τόπους» Δήμαρχοι.
Επίσης, μπορούμε να συγκροτήσουμε «Εθνική Ομάδα Συγγενών Αυτοκτονημένων». Λαμβανομένου υπ'όψιν ότι οι αυτοκτονίες υπερβαίνουν τις δέκα χιλιάδες, οι συγγενείς τους είναι πολλαπλάσιοι. Και εδώ, εύκολη η συγκρότηση "Εθνική Ομάδος". Αρμόδιος για την συγκρότηση ο υπουργός Οικονομίας.
Πάμε παρακάτω: Ιδού σκέψεις και προτάσεις προς υλοποίηση. "Εθνική Ομάδα Ελλήνων" με «κομμένο το ρεύμα». Εδώ η συγκρότηση της " Εθνικής Ομάδος " θεωρώ, ότι πρέπει να είναι, αποκλειστική αρμοδιότητα και αναφαίρετο δικαίωμα της ΔΕΗ. Θέλετε,  κι' άλλο; «Εθνική Ομάδα Ελλήνων με Κόκκινα Δάνεια», που κινδυνεύουν να τους πάρουν οι ξένοι τοκογλύφοι το σπίτι. «Εθνική Ομάδα Ελλήνων Συνταξιούχων» που καταφέρνουν και τα βγάζουν πέρα με 350 ΕΥΡΩ το μήνα και από πάνω να πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ. «Εθνική Ομάδα Συγγενών Ξενιτεμένων λόγω Μνημονίων» και πάει λέγοντας και ών ούκ έστιν αριθμός!
Για να μην σας κουράσω, αλλά και για λόγους οικονομίας χώρου, θα τελειώσω το παρόν σημείωμα με την τελευταία μου πρόταση, που αφορά τη συγκρότηση «Εθνικής Ομάδος... Χαραμοφάηδων»! Την  "Εθνική" αυτή "Ομάδα" μπορεί, κάλλιστα, να την συγκροτήσει μέσα από τα μέλη των Βουλευτών των Κομμάτων του … «Δημοκρατικού Τόξου», που εδώ και πολλά, πολλά χρόνια κυβερνούν (;) με αποτέλεσμα «αυτό», που βλέπουμε γύρω μας: Την ερήμωση της Πατρίδας και την υποδούλωση των επόμενων γενεών στους διεθνείς τοκογλύφους.
Εκτός από την τελευταία παράγραφο, που αποτελεί μια πικρή πραγματικότητα, όλα τα παραπάνω υπόλοιπα, (έτσι όπως τα νιώθει  ο γράφων) δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα πικρό, πολύ πικρό αστείο.
Γι'αυτό τελειώνοντας, θέλω να σας παροτρύνω για τα εξής: Μην κάθεστε στον καναπέ! Διεκδικήστε το δίκιο σας μαζί με το δίκιο της Ιερής μας Πατρίδας. Η Πατρίδα χάνεται. Ξεπουλιέται στους ξένους, αντί πινακίου φακής. Διαδηλώστε, φωνάξτε και διαδώστε παντού, με κυρίαρχο, το παρακάτω σύνθημα: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Είναι τόσο επίκαιρο, όσο ποτέ άλλοτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου