Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Νόμοις Πείθου

Νόμοις Πείθου
Βλέπω συνεχώς διάφορες φωτογραφίες με εμφάνιση στελεχών της συγκυβέρνησης, με παραλλαγές και στρατιωτικά χιτώνια και τζάκετς. Φυσικά ως φόντο υπάρχει πάντα ομάδα ανωτέρων ή και ανωτάτων αξιωματικών που το βουλώνουν και δεν λένε στους πολιτικούς αυτούς, ότι κανονικά δεν θα πρέπει να φορούν την τιμημένη στολή του Ελληνικού στρατού, ή αν την έχουν υπηρετήσει, να την φοράνε τουλάχιστον σωστά.
Η φωτογραφία που με έκανε όμως να γράψω το κείμενο αυτό, είναι η φωτογραφία που ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας χαιρετάει δια χειραψίας έναν δεκανέα της Στρατονομίας σε κάποιο φυλάκιο. Με την εικόνα αυτή, όσο και να διαμορφώσω με ηρεμία την πολιτική μου, ιδεολογικά αντίθετη  σκέψη, για το κατάντημα αυτό  της Στρατιωτικής μας στολής και των Εθνικών και στρατιωτικών μας συμβόλων ως βουλευτής, δεν μπορώ να  κάνω το ίδιο ως Εθνικιστής και φυσικά ως κάποιος που υπηρέτησε την στολή αυτή ως Στρατονόμος.
Θυμάμαι στο παλιό Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας στου Παπάγου (ΚΕΣΝ) το έτος 2000, μπροστά από το διοικητήριο, την επιγραφή  «ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΣ» που δεν μπορούσες να περάσεις από κάτω ως υποψήφιος 12 εβδομάδες πριν να ονομαστείς Στρατονόμος, την εποχή που οι Λ.Υ.Β  του Στρατού έβγαζαν και Λοχίες εφέδρους. Μπαίνω λοιπόν στην σκέψη του Στρατονόμου της φωτογραφίας, βάζω στην άκρη σκέψεις του στυλ, «που τον πετύχαμε αυτόν που θέλει να βγαίνει φωτογραφίες και την πληρώνουμε εμείς» και άλλα τέτοια και περνάμε στο «εκτός των στρατοπέδων σωστής παρουσίας των στρατευμάτων» που είναι ένα από τα καθήκοντα της Στρατονομίας και αρχίζουν να χτυπάνε καμπανάκια… 
Μαύρη πένα στο χέρι και…Στρατιωτικό χιτώνιο πλήρως ακομβίωτο, μανίκια με λάθος δίπλωμα, ακούρευτος, μη προβλεπόμενο μπλουζάκι, μη προβλεπόμενο παντελόνι, μη προβλεπόμενο υπόδημα και το κυριότερο για εμένα, εθνόσημα, οπλόσημα, σήματα στρατιωτικών σχολείων,  ραμμένα με το κιλό και χύμα, αλλά και ασκεπής! Πού πας χωρίς καπέλο ρε κομάντο;
Πώς επιθεωρείς με στρατιωτική στολή στρατιωτικό προσωπικό που σου αποδίδουν χαιρετισμό στο Εθνόσημο που εσύ δεν έχεις στο κεφάλι για να ανταποδώσεις; Να ήσουν σε άσκηση και νύχτα, μπορεί να το συζητούσαμε. Τώρα; Τι νομίζεις ρε Καμμένε εσένα χαιρετάνε; Την αυτοκρατορική σου μαλακή επιδερμίδα; Στην Στολή και το Εθνόσημο παρουσιάζουν τα όπλα. Καλά κάνεις και δεν επιστρέφεις τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς, στρατιωτικά, γιατί δεν είσαι στρατιωτικός. Μην βεβηλώνεις λοιπόν την στολή μας.
Βέβαια οι ποινές είναι υπόθεση του διοικητή σου, δηλαδή του Τσίπρα. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έτρωγες ούτε μια ημέρα κράτηση, γιατί ήσαστε μόνιμα σε ασκήσεις «επαναστατικής» πολιτικής και μόνιμα σε βαθύ ύπνο, βαθιά νυχτωμένοι, βαθιά ανθέλληνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου